“Vas lluitant contra la ment i el cos es va disciplinant”

I dissabte seré un més d’aquest 1500 atletes que hem preparat durant mesos el Trail. Enrera quedaran les matinades per anar a sumar kilòmetres, enrera quedarà el despertador que et diu que ara és hora de sortir a córrer, que et toquen 20km més. Després feina i després Gym, i acabes exhaust al llit i sols és el dia 1. El cos sofreix, la ment sofreix, encara és hivern i fa fred. Tu sofreixes, i moltes vegades durant el dia et preguntes: paga la pena?

Poc a poc els dies passen i vas lluitant contra la ment i el cos es va disciplinant, arriba un moment en que els automatismes guanyen al dolor, guanyen a la por i la rutina t’ajuda a suportar-ho, segueixes i veus que tot té un sentit, encara així, en un mateix dia passes per l’eufòria i la depressió. Sols jo sé què signifiquen les petites mostres d’ànim a les xarxes o somriures còmplices al carrer quan et trobes un loco com tu.

“No ets prou dur per una programació de nou setmanes,

però ets prou fort per aguantar un dia”

No mirava mai la programació dels entrenaments més lluny d’una setmana, no volia anticipar l’esforç abans que arribés. Sols em deia avui, avui sols és un dia, demà un altre dia. Lluita i lluita, un dia i un altre. No passa res, no ets prou dur per una programació de nou setmanes, però sí ets prou fort per aguantar un dia. Així que no pensis en res, sols aguanta un dia i demà quan torni a sonar el despertador ja afrontarem un altra dia … i quan el cos està a punt de trencar-se, quan corres amb rampes, quan tens sobrecàrregues però continues i continues…

I llavors venen les setmanes més fluixes, i encara costa, costa molt però et veus més a prop, el sol comença a veure’t córrer i els dies que falten per la cursa de cada volta son menys… fins que finalment et trobes a la darrera setmana i saps que mai seràs prou dur per aguantar un entrenament de 9 setmanes, però sí pots aguantar un dia i després un altre.

Gràcies a tots!!

Ens veiem a Ciutadella en poques hores!!

Quito Florit, atleta popular, participant del Compressport Menorca Trail Camí de Cavalls

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *