‘Senderos de gloria’ o córrer cap a la mort

Coincidint amb el 101 aniversari de Kirk Douglas, Carlos Suñer ens proposa l’anàlisi de “Senderos de gloria”, una pel·lícula del 1957 dirigida per Stanley Kubrick i interpretada per Douglas en el paper de coronel Dax.

Segons Kubrick, no es tractava de donar un missatge ni a favor ni en contra de l’exèrcit, en tot cas contra la guerra i els conflictes de consciència que comporta. El que sí veiem clarament és les seqüeles que deixen els combats en els soldats.

Al general li és absolutament igual, els que caiguin pel camí. Obliga a tots els soldats francesos a córrer més enllà de les seves trinxeres sigui al preu que sigui…  

Córrer cap endavant no és sempre la millor opció. A vegades és córrer cap a  una mort inevitable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *