És capaç l’ésser humà de córrer una marató en menys de dues hores?

 És capaç l’ésser humà de córrer una marató en menys de dues hores?

Aquesta és la barrera que hem de superar”

Carlos Suñer, corredor, alpinista, cinèfil i crític cultural de Feim Kilòmetres, ens proposa l’anàlisi del documental Breaking2.

Tres corredors d’elit són els escollits de Nike per intentar rompre la barrera de les dues hores. Són el corredor d’Eritrea Zerzenay Tadese, amb una millor marca personal de dues hores, 10 minuts 41 segons; l’etíop Lelisa Desisa, amb una millor marca personal de 2 h 4m 45 segons, i el kenià Eliud Kipchoge, amb 2 hores 3 minuts 5 segons. Dels tres, aquest darrer és el que té millor marca.

Durant els 55 minuts que dura el documental veim com els tres atletes, tots a les ordres d’un equip d’investigació, es preparen pel gran dia de la cursa… Però no basta només amb un programa d’entrenament. El condicionant humà, l’estat físic dels tres atletes, el factor científic, el factor tecnològic… fins i tot les condicions meteorològiques: tot ha de sortir rodó el dia de la cursa.

Per aconseguir el repte han de córrer a una velocitat mitjana de 2 minuts i 50 segons el kilòmetres (un ritme d’esprint, per a la majoria de la gent).

I arriba el dia de la carrera. El circuit de Formula 1 de Monza n’és l’escenari. Però no és una carrera normal… Els corredors tindran certs avantatges que en una cursa no estan permeses… la feina de les llebres serà molt important.

Breaking2 o el repte de córrer una marató (42 kilòmetres i 195 metres) en manco de dues hores… un repte que l’ésser humà encara no ha aconseguit però que potser ja té a l’abast.

Escolta’n aquí l’anàlisi de Carlos Suñer.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *