Hasta el último hombre, l’anàlisi de Carlos Suñer

Carlos Suñer, corredor, alpinista, cinèfil i el nostre crític cultural de capçalera, ens proposa l’anàlisi de “Hasta el último hombre”.

La pel·lícula està basada en la història real de Desmond Dass, un soldat de l’exercit nordamericà que es nega rotundament a agafar qualsevol arma. La decisió de no tocar cap arma li farà gairebé impossible l’estada a l’exèrcit. Li fan la vida impossible, però ell no torça el braç. I, a més, és un extraordinari atleta.

Li diuen covard, s’enriuen per davant i per darrera, però quan arriba l’hora de la veritat, demostra que les seves conviccions salven vides. Quants kilòmetres arriba a fer de nit, corrent entre el foc creuat, enmig del camp de batalla. Fins i tot per salvar qualque japonès…

Desmond Dass passa de ser un repudiat a ser un autèntic heroi, condecorat fins i tot pel president Truman.

“Hasta el útimo hombre”, dirigida per Mel Gibson el 2016 i protagonitzada per Andrew Garfield, en el paper de Desmond Dass. Nominada als Òscars com a millor pel·lícula i guanyadora de dues estatuetes: millor muntatge i millor so.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *